Onderhoud aan het rieten dak zorgt voor een langere levensduur

Onderhoud

Het goed onderhouden van uw rieten dak zorgt dat het langer meegaat. Een vervuild dak kan niet goed ademen. Het dak blijft vochtig waardoor het gaat rotten. Schade wordt onder meer veroorzaakt  door weersinvloeden, vogels, nabijheid van bomen. Ook de hellingshoek van uw dak en de onderconstructie zijn van invloed op de levensduur van uw dak.

Een nieuw rieten dak heeft de eerste jaren niet veel verzorging nodig.  Na een aantal jaar zal het dak door slijtage en vorming van mos en algen wat meer onderhoud gaan vragen. We raden u aan om het dak om de twee jaar te laten inspecteren. Dit voorkomt grotere kostenposten in de toekomst.

Rieten dak impregneren tegen mos en algenImpregneren van het rieten dak tegen mos en algen

Mos en Algen

Mos en algen hebben invloed op uw dak.  Het sluit het riet af waardoor het riet vochtig blijft en kan gaan verstikken. Dit heeft tot gevolg dat het riet gaat rotten. Daken die onder bomen staan of niet of nauwelijks zon krijgen, hebben meer last van mos en algen.  Het verwijderen hiervan komt de levensduur van uw dak ten goede. We kunnen uw dak schoonmaken en impregneren. Dit vertraagd de vorming van mos en algen. We informeren u hier graag over.

Mos en algen verwijderen van rieten dakMos oogt mooi, maar moet tijdig verwijderd worden voor het behoud van het riet.